Da li imaš izbor?

Ne možemo da biramo gde ćemo biti rođeni, roditelje, porodicu... Šta uopšte možemo danas? Sve mi se nešto čini da je sve nekako povezano jedno sa drugim. Tu gde odrasteš i s kim odrasteš, to te definiše. Ili biraš isto u budućnosti ili baš sve suprotno. Teško je da nađeš neki balans. U svakoj situaciji možeš da izvučeš nešto dobro, bilo ona loša ili dobra, pa tako valjda možeš da nađeš i neki balans i da tako sebi postaviš život. Ali u praksi je to mnogo drugačije. Još malo pa i nemoguće.

Ne smatram da sam imao loš život do sada, jer sam svestan da ima ljudi koji su živeli mnogo gore od mene. Ali ima rana koje bole i danas, rana koje me vuku na dno i vraćaju u prošlost. Bitka koju vodim iz dana u dan. Nekad dobijem, nekad izgubim. Život je to... Valjda. Ili možda preživljavanje?

Trudim se da usvojim mentalitet pobednika. Mentalitet ostvarenog i uspešnog čoveka. Da budem srećan, siguran u sebe i nađem svoj mir. Valjda kad promenimo sebe i  kada promenimo svest i svoj način razmišljanja, sve ostalo se menja. Eto... Ja tako se trudim, teram sebe da budem bolji, snažniji i uspešniji. Ne uspeva mi. Ili možda ne vidim to. Ne vidim promene. Možda još treba vremena. Samo se plašim da ga nemam dovoljno. 30 godina, pa mi se sve nešto žuri... Izabrao sam da budem sve suprotno od onoga što me okružuje. Jer ne želim da živim kako sam živeo pre, kako su živeli moji... Želim drugačije stvari, da ostavim neki trag. Želim uspomene. Više onih srećnijih. Da budem uzor nekom. Želim stabilnost u svakom smislu. Želim da ostvarim snove, jer su mi snovi samo i ostali. Sve ostalo sam izabrao da mi nije bitno.

 

Koliko izbora imaš danas?

I da li misliš da imaš pravo da izabereš drugačiji put, ili možda veruješ da je sve već negde zapisano?